PVC - Vinil

Vinilne talne obloge so priljubljena izbira za talno oblogo v mnogih domovih in poslovnih prostorih zaradi svoje vzdržljivosti, raznovrstnosti in estetskih možnosti. Material je trden, vzdržljiv, vodoodporen ter enostaven za vzdrževanje, kar ga naredi odlično izbiro za različne prostore in življenjske stile. Vinil je izredno odporen na praske, madeže, vlago in obrabo. To pomeni, da je popolna izbira za zelo obremenjene prostore in družine s hišnimi ljubljenčki. Vinilne talne obloge so mehkejše in toplejše na dotik kot trdi so ploščice, kamen, ipd., kar zagotavlja večjo udobnost pri hoji in bivanju.
Naši vinili so brez ftalatov, imajo BIO mehčala, ojačan sloj s steklenimi vlakni, patentiran najmočnejši klik sistem drop”n go na tržišču ali pa patentiran UNILIN klik sistem, HD tisk dekorjev in vrsto drugih prednosti.
Vinilne talne obloge so na voljo v številnih različnih barvah, vzorcih in teksturah. Lahko posnemajo naravne materiale, kot so les, kamen, ploščice ali marmor, kar omogoča širok nabor estetskih možnosti. Primerni so za talno gretje.

Našo premium kolekcijo PURE CLICK odlikuje že integrirana protizvočna silent podloga, ki zagotavlja prijetno tiho hojo in popolno prileganje podlagi.

Preverite tudi naša odlično ponudbo visoko-kvalitetnih čistil in sredstev za vzdrževanje vinilnih talnih oblog. 

Kaj je vinil

Vinilne talne obloge so sintetične talne obloge iz polivinilkloridne plastike (splošno znane kot PVC). Majhni koščki barvnega PVC-ja se segrejejo in nato stisnejo v tanke plasti, ki se prilepijo v prožne plošče vinila, ki jih je mogoče pustiti takšne, kot so, ali jih razrezati na ploščice ali deske. Vinilne talne obloge so lahko obarvane in dekorirane tako, da so podobne različnim materialom kot so les, kamen in keramika. Vinil je popolnoma sintetičen in zato cenejši, bolj trpežen in enostaven za namestitev.

Standardni vinil običajno vsebujejo štiri sloje materialov. Prvi ali spodnji sloj je podloga, običajno iz podložne pene. Namenjena je kot podlaga za vinilno talno oblogo, tako da ni potrebno namestiti dodatne podloge pred polaganjem vinila. Poleg tega deluje kot oblazinjenje, kar omogoča udobnejše hojo po tleh ter kot proti zvočna podloga za zmanjšanje hrupa.

Nad podlago se nahaja vodoodporni sloj iz izjemnega materiala SPC. SPC je kamniti plastični kompozit ali kamniti polimerni kompozit. Jedro SPC je tisto, zaradi česar so talne podloge iz vinila tako neverjetno trpežne, saj ohranjajo svojo obliko tudi na neravnih podlagah. SPC nosilni sloj odlikuje izjemna dimenzijska stabilnost in 100% vodoodpornost.

Nad vodoodpornim slojem je dekorativni sloj, ki vsebuje visoko-resolucijsko HD potisk dekorja vinila. Večina dekorativnih slojev je natisnjenih tako, da spominjajo na les, marmor, kamen in druge visokokakovostne materiale.

Na koncu je še obrabni sloj, ki se nahaja na vrhu vinilne talne obloge in jo varuje pred poškodbami, omogočajo UV zaščito dekorja, protidrsnost, antistatičnost ipd. Površine z večjo frekventnostjo bodo potrebovala debelejši obrabni sloj, da ohranijo dolgo življenjsko dobo, medtem ko manj obremenjene površine zdržijo tanjši obrabni sloj.

 

Obdelava -

  Izdelek Vrsta lesa -

   Videz -

    Debelina

     Prikazovanje 1–12 od 50 rezultatov

     Košarica0
     Ni izdelkov v košarici!
     Nadaljuj z nakupovanjem
     0