Estrihi

Estrih je ravna in trdna površina, ki se uporablja kot podlaga za talne obloge v stavbah. Izdelan je iz mešanice materialov, kot so cement, pesek, in voda, ter se položi na pripravljeno podlago. Estrihi so potrebni, da se zagotovi enakomerna in ravna površina za namestitev talnih oblog, kot so parket, keramika, laminat ali preproga. Postopek izdelave estriha vključuje pripravo podlage, postavitev opaža, pripravo in polaganje mešanice, glajenje, utrjevanje in dokončanje površine. Pravilno izdelani estrihi so ključnega pomena za kakovostno in trajno talno oblogo v prostoru.

Za strokovno svetovanje in ogled pokličite 041 744 435 ali pišite na tlaki@hotenjka.si

Vgradimo vam:

Klasični estrih/tlak

Tlaki ali estrihi so namenjeni za vgradnjo v stanovanjskih, poslovnih in javnih objektih. Izdelujemo jih iz naravnega pranega peska, cementa, čiste vode in PE armaturnih vlaken. Debelina cementnega estriha je običajno že določena v projektu. V primeru dodatka za trdnost je najmanjša debelina estriha od 3 cm naprej, običajno pa od 4-5 cm. Cementni estrih se običajno vgrajuje na izolacijo, ki je glede na zahteve (toplotna/zvočna), in je od le-te ločen z eno plastjo Pe folije, od sten pa z dilatacijskim trakom, da se zagotovi potrebna zvočna izolativnost.

Hitro-sušeč estrih

V primeru, da se vam z gradnjo mudi, se lahko v vaše prostore vgradi hitro-sušeči estrih. Klasičnemu cementnemu estrihu se vmeša dodatek za hitro sušenje, ki omogoči tlaku, da se posuši v 3 do 14 dneh.

Stirolit

Stirolit ali lahki liti izolacijski estrih je namenjen izolacijski izravnavi pod plavajočimi estrihi ali finalnimi tlaki. Izdelan je na bazi specialnih veziv, recikliranega polistirol granulata in posebnih dodatkov. Uporablja se za izvedbo izolacije pod plavajočimi estrihi, za zapolnitev prostora na neravnih podlagah, kot naklanski izolacijski sloj na ravnih strehah, itd. Stirolit oblije vse instalacije, ki so speljane po plošči, kar bistveno poveča toplotno in zvočno izolativnost. Še posebej primeren je za neravne podlage, saj zamudno rezanje in prilagajanje izolacij v ploščah ni potrebno ter v prostorih, kjer se zahtevajo negorljivi materiali.

Stirolit se vgrajuje iz posebnega mešalnika preko črpalke po cevi direktno na mesto izvajanja, torej se izognemo skladiščenju materiala na gradbišču in s tem kopičenju ter raznašanju odpadkov. Pohoden je po 1-3 dneh (odvisno od temperature okolice).

Glede na tehnične karakteristike izdelujemo:

Lahki liti izolativni estrih tip 100 je dober toplotni in zvočni izolator. Nanaša se od debeline 5 cm naprej.

Lahki liti izolativni estrih tip 250 se uporablja kot izolacijski izravnalni sloj pod plavajočimi estrihi. Nanaše se od debeline 5 cm naprej.

Lahki liti izolativni estrih tip 300 in tip 330 se lahko uporablja tudi kot podlaga za direktno polaganje finalnega tlaka kot npr. keramike, parketa, kamna. Nanaša se od debeline 4 cm naprej.

Kapaciteta vgradnje je 60 m3 na dan.

Stirobeton

Stirobeton je beton, v katerega se vmeša stiropor, ki služi kot izolacijski material. Stirobetona se poslužujejo tam, kjer so je podlaga neravna in je potreba po negorljivih tlakih. Če neravne podlage ne želimo ali ne moremo povsem zravnati, se uporabi mešanica betona, kateri so primešani koščki stiropora in ni potrebna dodatna izolacija stiroporja v ploščah. V primeru, da bi želeli na tla položiti izolacijski stiropor v ploščah, bi morali podlago najprej povsem izravnati, kar pa je dražji postopek, kot če se uporabi stirobeton. Tovrsten tlak lažji od navadnega betona zaradi vmešanih koščkov stiropora. Po vgradnji je tlak pohoden je že po 1-3 dneh (odvisno od temperature in vlažnosti okolice).

POŠLJITE BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi preko
spodnjega obrazca ali naših telefonskih številk na +386 1 365 76 56
Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali, ter skupaj z vami našli najboljšo rešitev za vas!


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: infio@hotenjka.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo HOTENJKA LEPILA, BARVE, PARKETI, D. O. O. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

  Več kot +100 vrst
  parketov na zalogi.
  Strokovno svetovanje
  v našem salonu.
  Z vami že več
  kot 30 let.
  Košarica0
  Ni izdelkov v košarici!
  Nadaljuj z nakupovanjem
  0