VINIL PURE CLICK OAK SCANDINAVIAN 55-202

akcija -20%

VINIL PURE CLICK OAK SCANDINAVIAN 55-202

icon-dimenzionsDimenzija: 1220X180x5.2 mm

Vgrajena premium protizvočna podloga, ki omogoča tiho hojo in popolno prileganje podlagi
Nova generacija SPC vinilov
Keramični antibakterijski zaščitni sloj
HD tisk dekorjev
Zelo tih
Vodoodporen
Brez ftalatov
Primeren za talno gretje

Teža18,26 kg
Vrsta dekorja

Dimenzija

Debelina

Obrabni sloj

Razred obrabe

Pakiranje

Na zalogi
REDNA CENA: 27,90  + DDV / m22,32  + DDV / m2
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 22,32 
Vpišite kvadraturo
=
=

  Želim ponudbo tudi za polaganje.
  V kolikor želite, da vam parket položimo je davčna osnova 9,5%.  Talno gretje

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: infio@hotenjka.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo HOTENJKA LEPILA, BARVE, PARKETI, D. O. O. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

  Tehnične specifikacije

  Ikona preberi vec
  Teža18,26 kg
  Vrsta dekorja

  Dimenzija

  Debelina

  Obrabni sloj

  Razred obrabe

  Pakiranje

  DODATNI OPIS

  Ikona preberi vec

  PVC, LVT, oz. vinilne talne obloge se uporabljajo za vse vrste obremenjenih prostorov. Zelo odporen je na mehanske poškodbe. Naši vinili so brez ftalatov, imajo BIO mehčala, ojačan sloj s steklenimi vlakni, patentiran najmočnejši klik sistem drop”n go na tržišču ali pa patentiran UNILIN klik sistem, HD tisk dekorjev in vrsto drugih prednosti. Talne obloge iz PVC-ja / vinila so v obliki plošč raznih barvah, vzorcev lesa in kamna. Primerni so za talno gretje.

  VGRADNJA
  Vinilne talne obloge se lepi na podlago. Polaganje mora potekati na čisto in gladko podlago, katero predhodno izravnamo s kvalitetno izravnalno maso Bostik. Priporočamo uporabo lepil Bostik powerelastic, Bostik Best ali Bostik fiber force (z vlakni)
  Vinilne talne obloge opremljene s sistemom klik (drop”n go) se polaga na ravno in čvrsto podlago brez lepljenja. Odsvetujemo uporabo mehkih podložnih pen.

  VGRADNJA IN NEGA

  Ikona preberi vec

  Vgradnja

  Pred vgradnjo: Vinilno oblogo skladiščite v prostoru, kjer se bo polagala, najmanj 72 ur prej. Paketi vinila naj bodo pri tem položeni ločeno, da zagotovite kroženje zraka. Temperatura prostora mora biti med 18°C in 23°C. Talno gretje mora biti ugasnjeno vsaj 24 ur pred vgradnjo vinila. Preglejte vse plošče, da niso poškodovane. Temperatura prostora naj bo med 18°C in 23°C vsaj 24 ur pred vgradnjo in po njej. Odstranite vse nečistoče in ostanke lepil s tal. Spodrežite podboje na debelino vinila. Paketi morajo biti ves čas skladiščeni horizontalno. Vogale paketov zaščitite pred poškodbami.

  Vgradnja na lesene podlage: Lesene konstrukcije iz ivernih, MFP ali OSB plošč morajo biti primerno ravne in čvrste (vsaj 30mm) ter s primernim razmakom podkonstrukcije (max.50cm) Spoji morajo biti gladki, vijaki dovolj ugreznjeni, površina pa očiščena umazanije in trsk. Pri vinilu, ki se lepi, je potreben poseben predpremaz in namenska izravnalna masa. Za več informacij se obrnite na naše podjetje ali profesionalnega polagalca.

  Vgradnja na betonske podlage: Vinilne obloge lahko polagamo na betonski tlak oz. estrih, ki pa mora biti predhodno izravnan s primerno samorazlivno izravnalno maso. Maksimalno višinsko odstopanje je 2 mm na 1 metru. Tlaki morajo biti primerno suhi kot zahtevajo normativi (do 2% po CM metodi) Prav tako so potrebne ustrezne dilatacije estriha oz. primerno varjenje le teh spojev.

  Vgradnja na že obstoječo podlago: Klik vinilno oblogo lahko položimo čez obstoječo talno oblogo, če je le ta primerno ravna in čvrsta. Pri polaganju čez keramiko je potrebno spoje zgladiti ali pa izvesti poravnavo z izravnalno maso kompletnega prostora. V določenih primerih lahko manjše neravnine/fuge premostite s primerno podlago za KLIK vinilne talne obloge. Vedno uporabljajte podlogo za klik vinile. NE UPORABLJAJTE MEHKIH PODLOŽNIH PEN!

  Opozorilo: Vinilne talne obloge ne brusite ali režite, saj so odrezani delci in prah lahko nevarni in škodljivi. Preprečite nastanek dima. Odrezke ne izpostavljajte cigaretnim ogorkom in ognju.

  Pred pričetkom dela Vinil klik je plavajoča obloga in se naj ne lepi ali vijači v podlago. Obloga je primerna samo za notranjo uporabo. Določite smer polaganja v katero bodo položene deske. Težke predmete ne drsajte po podlagi. Previdno izmerite prostor in izračunajte, da rezana deska ob steni ne bo ožja kot 50mm. V nasprotnem primeru porežite že začetno vrsto. Minimalni razmak do vseh sten je 8mm. Podlaga in stiki vinilnih plošč morajo biti povsem brez umazanije.

  Pričetek dela Deske pričnite polagati od leve proti desni. Širši jeziček naj bo vedno obrnjen v smeri kamor se nadaljuje polaganje oz. kjer sledi stik z novo desko. Pazite na razmake, ki ne smejo biti manjši od 8mm na vseh straneh. Uporabljajte distančnike. Desko s katero končate vrsto, uporabite za začetek v naslednji  vrsti.

  Deske se reže z močnim tapetniškim nožem po zgornji vidni strani, nato desko le prelomite. Vinil klik spajamo pod rahlim kotom vzdolžno in prečno. Najprej ga zlagate vzdolžno in kasneje celo drugo vrsto pod rahlim kotom vstavite v klik sistem. Odrezani kosi s katerimi začenjate novo vrsto, naj ne bodo krajši od 20cm.

  Po polaganju: Ko so položene vse deske odstranite distančnike. Vgradite prehodne letve/profile in pri tem pazite, da ne vijačite skozi talno oblogo. Pri vgradnji zaključnih stenskih letev pazite, da le te prekrivajo razmak med vinilom in steno. Letve vijačite v steno in ne v vinil. Pri vgradnji pohištva zaščitite tla pred praskami in udarci. Na stole in mize pritrdite mehke zaščite iz filca. Temperatura v prostoru mora biti med 18°C in 23°C in vlaga med 40% in 70%.

   

  Nega in vzdrževanje

  Po vgradnji posesajte in z vlažno krpo obrišite oblogo, da odstranite vso umazanijo, ki je nastala pri vgradnji. Ko so tla mokra, bodite pozorni na možnost zdrsa. Namestite predpražnike, ki bodo preprečevali vnos umazanije in peska v prostore, saj lahko poškodujejo površino vinila. Visoke pete in kremplji domačih živali prav tako lahko poškodujejo površino. Preprečite direktno sončno svetlobo z žaluzijami, predvsem, ko je sonce najmočnejše. Sončni žarki poškodujejo vse talne obloge (obarvanost, raztezanje/krčenje,..) Temperatura v poletnih mesecih ne sme biti previsoka, potrebno je prezračevanje in hlajenje. Previsoka temperatura zaradi kaminskih peči lahko poškoduje talno oblogo.

  Vinilna talna obloga izpostavljena temperaturi nad 35°C se lahko trajno poškoduje. Vinilna talna obloga izpostavljena prenizkim temperaturam pod 15°C se lahko prekomerno skrči in/ali poškoduje. Površin ne voskajte, oljite ali lakirajte, saj zaradi nepropustnosti, premazi le škodujejo površini. V primeru vodnega izlitja, vodo takoj odstranite in namestite izsuševalce. Prostora ne izsušite bolj kot je dovoljeno za normalno uporabo talnih oblog iz vinila.

  Za čiščenje vinila priporočamo čistilo Chimiver Velurex vinyl/LVT cleaner.  Za obnovo in vzdrževanje priporočamo Chimiver Velurex Metal sijaj ali mat.

  DOSTAVA

  Ikona preberi vec
  Za izdelke, ki so na voljo na zalogi, velja fiksna cena poštnine v višini 5,00 €. Za vse ostale izdelke pa je dostava stvar dogovora oz. ponudbe.
  Expert advice
  Imate vprašanje? Potrebujete pomoč?
  Niste prepričani katera tla so primerna za vas?
  Stopite v stik z enim od naših strokovnjakov za tla.
  Dostava Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času.
  Več kot +100 vrst
  parketov na zalogi.
  Strokovno svetovanje
  v našem salonu.
  Z vami že več
  kot 30 let.
  Košarica0
  Ni izdelkov v košarici!
  Nadaljuj z nakupovanjem
  0