WPC terase (barva kava)

WPC terase (barva kava)

icon-dimenzionsDimenzija: 2900x140x25 mm

WPC ali lesno kompozitne deske za teraso. Nova generacija zelo odpornih wpc desk. Kompozit ne vsebuje bambusa ampak les trdih lesnih vrst.

Na zalogi
REDNA CENA: 18,67  + DDV14,94  + DDV
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 14,94 

Na zalogi

DODATNI OPIS

Ikona preberi vec

Nova generacija zelo odpornih wpc desk. Kompozit ne vsebuje bambusa ampak les trdih lesnih vrst.

VGRADNJA IN NEGA

Ikona preberi vec

Vgradnja

Lahko se uporablja mizarsko orodje, kot so krožni rezalniki, vrtalniki, vbodne in ročne žage…

Navodila za namestitev

Uporabljajte ustrezne vijake iz nerjavečega jekla, ki jih ponuja Hotenjka d.o.o. Povrtavajte luknje

pred vijačenjem. Premer luknje naj bo manjši od 3/4 vijaka, s čimer preprečite lomljenje profilov.

Vsa potrebna mesta je potrebno priviti z vijaki. Razmak med deskam naj bo vsaj 5 mm, od stene pa morajo biti odmaknjene več kot 10 mm . Ko so nameščeni na tleh, jih je treba pritrditi na podkonstrukcijo z ustreznim vijakom.  Deske ne vijačite neposredno na tla ali podkonstrukcijo, temveč uporabljajte originalne sponke, ki dopuščajo 6mm razmak. Če želite udariti po WPC deski, da bi jo namestili, jo ustrezno zaščitite. Podkonstrukcija mora biti položena na ravno in čvrsto podlago. V kolikor teraso vgrajujete na pesek uporabite betonske plošče večjega formata, da imajo veliko naležno površino in ostanejo na svojem mestu. Pri nestabilni podlagi se izvaja dvojna križna vgradnja podkonstrukcije. Uporabljajte tudi podložne gume, ki zagotavljajo boljšo zračnost terase in tudi zmanjšujejo zvok pri hoji. Podlaga mora vedno imeti naklon za odvodnjavanje.

Strokovno vgradnjo naših materialov, vam lahko uredimo tudi mi. Kontaktirajte nas na info@hotenjka.si ali 013657656.

 

 

Namestitev podkonstrukcije

Metoda 1: Za montažo podkonstrukcije uporabite vrtalnik in pred pričvrstitvijo izvrtajte luknje v podkonstrukcijo. Razdalja med dvema vijakoma mora biti minimalno med 800-1000mm.

Metoda 2: Za pritrditev podkonstrukcije na tla uporabite ujemajoče se sponke iz nerjavečega jekla. Ko končate postavitev podkonstrukcije, izvrtajte luknje in vstavite vložke, nato z vijaki pritrdite nerjaveče sponke na tla. Razdalja med dvema nosilcema je maksimalno 300mm. Podkonstrukcija wpc ni samonosilni element in ga je potrebno vgraditi samo na ravno podlago. Do stene mora ostati 10 mm razmik. Pri vzdolžnem spajanju morate pustiti razmak 10 mm.

Namestitev podnic

Pritrdite začetne sponke na začetek podkonstrukcije, ki naj bodo vgrajene v ravni liniji. Razdalja med nosilci in steno je 10 mm. Razdalja do konca deske in najbližjega nosilca je največ 50 mm. Ko je prva plošča pritrjena, pričvrstite skrite sponke na drugo stran prve plošče pritrdite vsak vijak po vrsti, nato pa po naslednji plošči tesno privijte. Ponovite zgornje korake, da namestite druge plošče.  Glede na velikost plošč in nosilcev, uporabite ujemajoči se profil WPC končnik za tesnjenje kot

ga predpisuje proizvajalec/trgovec.

 

Nega in vzdrževanje

Izogibajte se agresivnim kemikalijam in nenamenskim čistilom. Madeže sproti očistite s primerni čistili predno se povsem vpijejo v površino. Priporoča se pranje z vrtno cevjo ali visokotlačnim čistilcem iz primerne razdalje. Trdovratne madeže lahko tudi nežno obrusite s finim brusnim papirjem z brušenjem po vzdolžni strani desk. Deske lahko pri brušenje malenkost posvetlijo, kar se čez čas poenoti. Za čiščenje trdovratnih madežev priporočamo odstranjevalec madežev Chimiver WPC Spray Clean ali namensko čistilo za WPC Chimiver WPC intensive. Redno vzdrževanje WPC terasne obloge lahko izvajate s pomočjo sredstva Chimiver Scudo WPC. Priporočamo, da ima vrtno pohištvo (stoli, mize, senčniki, žari,..) primerno zaščito podnožji (filci, gume). Izogibajte se preveliki točkovni obremenitvi, ki bi lahko poškodovala deske.

DOSTAVA

Ikona preberi vec
Za izdelke, ki so na voljo na zalogi, velja fiksna cena poštnine v višini 5,00 €. Za vse ostale izdelke pa je dostava stvar dogovora oz. ponudbe.
Expert advice
Imate vprašanje? Potrebujete pomoč?
Niste prepričani katera tla so primerna za vas?
Stopite v stik z enim od naših strokovnjakov za tla.
Dostava Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času.
Več kot +100 vrst
parketov na zalogi.
Strokovno svetovanje
v našem salonu.
Z vami že več
kot 30 let.
Košarica0
Ni izdelkov v košarici!
Nadaljuj z nakupovanjem
0