Stufex Adhesiver 501 EP 2K epoksi PU lepilo

Stufex Adhesiver 501 EP 2K epoksi PU lepilo

2K močno elastično lepilo za lesene talne obloge

Pakiranje

Poraba na m2

Nanos

Odprti čas

Končna utrjenost

Orodje za čiščenje

Delovna temperatura

+10◦C do +25◦C

37,63  + DDV
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 37,63 

Ni na zalogi

  Želim ponudbo tudi za polaganje.
  V kolikor želite, da vam parket položimo je davčna osnova 9,5%.


  Talno gretje

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: infio@hotenjka.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo HOTENJKA LEPILA, BARVE, PARKETI, D. O. O. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

  Tehnične specifikacije

  Ikona preberi vec
  Pakiranje

  Poraba na m2

  Nanos

  Odprti čas

  Končna utrjenost

  Orodje za čiščenje

  Delovna temperatura

  +10◦C do +25◦C

  DODATNI OPIS

  Ikona preberi vec

  ADESIVER 501 EP je epoksi poliuretansko dvokomponentno lepilo brez vonja, brez vsebnosti topil in vode. Klasificirano je kot “HARD ELASTIC” (močno elastično) v skladu z standardom ISO 17178. Primeren je za vse vrste lesenih talnih oblog različnih dimenzij, lesne kompozite, iveral, OSB gradbene plošče, ipd. Uporablja se za lepljenje na ne-vpojne podlage kot so keramika, marmor, terazzo,. . .  Zahvaljujoč posebni kemijski sestavi, brez topil in vode, je ADESIVER 501 EP zelo priporočljiv za lepljenje gotovih parketov. Primeren je za lepljenje na podlage z vgrajenim talnim ogrevanjem.

  VGRADNJA IN NEGA

  Ikona preberi vec

  Pred uporabo pretresi.

  Predhodno premešani komponenti A in B lepila ADESIVER 501 EP se nanese na ustrezno pripravljeno podlago z zobato gladilko. Nanos lepila se izvede enakomerno po površini, z večkratnimi potegi se dodatno zajame in vmeša možen preostali prah na površini tlaka. Sledi polaganje talne obloge (parketa) s poudarkom na natančnem prilagajanju parketnic in vtiskanje parketa na podlago, da se zagotovi kvaliteten raznos lepila čez celotno hrbtno površino parketa.  Kvaliteten oprijem parketa s podlago se zagotovi, v kolikor je minimalno 65% hrbtišča parketa v kontaktu z lepilom. V primeru poroznih ali prašnato drobljivih podlag, se predlaga nanos pred-premaza PRYMER A, PRYMER PUB 77, PRYMER SF 1105, PRYMER FAST 500 ali PRYMER 100 (glej tehnične liste). 24 ur oziroma do popolne suhosti pred-premaza sledi nanos lepila.

  Pri vlažnih podlagah se pred lepljenjem parketa priporočamo nanos pred-premaza  PRYMER PUB 77, PRYMER FAST 500, PRYMER SF 1105, PRYMER 100, PRYMER EPOX WETT ali PRYMER WB 328 S (glej tehnične liste).  Odsvetuje se nanos lepila na hrbtišče parketa. Pri lepljenju les na les se svetuje uporaba vinilskega lepila (PARKETTKOL), ki omogoči odličen oprijem. V primeru prisotnosti slabo vpojnih podlag (keramika, marmor,. . .), se svetuje razmastiti in očistiti podlago. Nanesite s krpo sloj DILUENTENTE APA upoštevajte ustrezne nanašalne čase (glej tehnične liste) nato nanesite ADESIVER 501 EP. Brušenje parketa sledi po 3 – 4 dneh odvisno od atmosferskih pogojev. V primeru anhidridne podlage, se svetuje brušenje podlage papir granulacije P 24 ali P 36, nato odstranite prah in nanesete pred premaz PRYMER SF 1105 (pred premaz se ne redči) ali PRYMER PUB 77 z DILUENTE DMC 50 razredčilo – v mešalnem razmerju 70 : 30. Po lepljenju z lepilom ADESIVER 501 EP se lahko brusi parket po 3 – 4 dneh odvisno od klimatskih pogojev.

  Pri lepljenju izgotovljenega parketa se v primeru zamazanja parketnic svetuje takojšnje čiščenje parketa s čistilom DILUENTE PULIPAR ali PULIPAR W. Ko uporabljate ADESIVER 501 EP predlagamo uporabo vseh potrebnih zaščitna sredstva.

  DOSTAVA

  Ikona preberi vec
  Za izdelke, ki so na voljo na zalogi, velja fiksna cena poštnine v višini 5,00 €. Za vse ostale izdelke pa je dostava stvar dogovora oz. ponudbe.
  Expert advice
  Imate vprašanje? Potrebujete pomoč?
  Niste prepričani katera tla so primerna za vas?
  Stopite v stik z enim od naših strokovnjakov za tla.
  Dostava Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času.
  Več kot +100 vrst
  parketov na zalogi.
  Strokovno svetovanje
  v našem salonu.
  Z vami že več
  kot 30 let.
  Košarica0
  Ni izdelkov v košarici!
  Nadaljuj z nakupovanjem
  0