Chimiver Adesiver 501 EP 2K epoksi PU lepilo za parket 12,5kg

Chimiver Adesiver 501 EP 2K epoksi PU lepilo za parket 12,5kg

ADESIVER 501 EP je epoksi poliuretansko dvokomponentno lepilo brez vonja, brez vsebnosti topil in vode. ADESIVER 501 EP je klasificirano kot “HARD ELASTIC” (močno elastično) v skladu z standardom ISO 17178.

CHIMIVER ADESIVER 501 EP je primeren za polaganje vseh vrst lesnih talnih oblog različnih dimenzij, lesne kompozite, iveral, OSB,. . . S predhodno pripravo podlage je možno lepljenje na ne vpojne podlage kot so keramika, marmor, terazzo, granit,… Zahvaljujoč posebni kemijski sestavi, brez topil in vode, je ADESIVER 501 EP zelo priporočljiv za lepljenje gotovih parketov. Primeren je za lepljenje na podlage z vgrajenim talnim ogrevanjem.

Pakiranje

Poraba na m2

Nanos

Odprti čas

Končna utrjenost

Orodje za čiščenje

Delovna temperatura

+10◦C do +25◦C

Na zalogi
37,63  + DDV
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 37,63 

Na zalogi

Tehnične specifikacije

Ikona preberi vec
Pakiranje

Poraba na m2

Nanos

Odprti čas

Končna utrjenost

Orodje za čiščenje

Delovna temperatura

+10◦C do +25◦C

DODATNI OPIS

Ikona preberi vec

ADESIVER 501 EP je epoksi poliuretansko dvokomponentno lepilo brez vonja, brez vsebnosti topil in vode. Klasificirano je kot “HARD ELASTIC” (močno elastično) v skladu z standardom ISO 17178. Primeren je za vse vrste lesenih talnih oblog različnih dimenzij, lesne kompozite, iveral, OSB gradbene plošče, ipd. Uporablja se za lepljenje na ne-vpojne podlage kot so keramika, marmor, terazzo,. . .  Zahvaljujoč posebni kemijski sestavi, brez topil in vode, je ADESIVER 501 EP zelo priporočljiv za lepljenje gotovih parketov. Primeren je za lepljenje na podlage z vgrajenim talnim ogrevanjem.

VGRADNJA IN NEGA

Ikona preberi vec

Pred uporabo pretresi.

Predhodno premešani komponenti A in B lepila ADESIVER 501 EP se nanese na ustrezno pripravljeno podlago z zobato gladilko. Nanos lepila se izvede enakomerno po površini, z večkratnimi potegi se dodatno zajame in vmeša možen preostali prah na površini tlaka. Sledi polaganje talne obloge (parketa) s poudarkom na natančnem prilagajanju parketnic in vtiskanje parketa na podlago, da se zagotovi kvaliteten raznos lepila čez celotno hrbtno površino parketa.  Kvaliteten oprijem parketa s podlago se zagotovi, v kolikor je minimalno 65% hrbtišča parketa v kontaktu z lepilom. V primeru poroznih ali prašnato drobljivih podlag, se predlaga nanos pred-premaza PRYMER A, PRYMER PUB 77, PRYMER SF 1105, PRYMER FAST 500 ali PRYMER 100 (glej tehnične liste). 24 ur oziroma do popolne suhosti pred-premaza sledi nanos lepila.

Pri vlažnih podlagah se pred lepljenjem parketa priporočamo nanos pred-premaza  PRYMER PUB 77, PRYMER FAST 500, PRYMER SF 1105, PRYMER 100, PRYMER EPOX WETT ali PRYMER WB 328 S (glej tehnične liste).  Odsvetuje se nanos lepila na hrbtišče parketa. Pri lepljenju les na les se svetuje uporaba vinilskega lepila (PARKETTKOL), ki omogoči odličen oprijem. V primeru prisotnosti slabo vpojnih podlag (keramika, marmor,. . .), se svetuje razmastiti in očistiti podlago. Nanesite s krpo sloj DILUENTENTE APA upoštevajte ustrezne nanašalne čase (glej tehnične liste) nato nanesite ADESIVER 501 EP. Brušenje parketa sledi po 3 – 4 dneh odvisno od atmosferskih pogojev. V primeru anhidridne podlage, se svetuje brušenje podlage papir granulacije P 24 ali P 36, nato odstranite prah in nanesete pred premaz PRYMER SF 1105 (pred premaz se ne redči) ali PRYMER PUB 77 z DILUENTE DMC 50 razredčilo – v mešalnem razmerju 70 : 30. Po lepljenju z lepilom ADESIVER 501 EP se lahko brusi parket po 3 – 4 dneh odvisno od klimatskih pogojev.

Pri lepljenju izgotovljenega parketa se v primeru zamazanja parketnic svetuje takojšnje čiščenje parketa s čistilom DILUENTE PULIPAR ali PULIPAR W. Ko uporabljate ADESIVER 501 EP predlagamo uporabo vseh potrebnih zaščitna sredstva.

DOSTAVA

Ikona preberi vec
Za izdelke, ki so na voljo na zalogi, velja fiksna cena poštnine v višini 5,00 €. Za vse ostale izdelke pa je dostava stvar dogovora oz. ponudbe.
Expert advice
Imate vprašanje? Potrebujete pomoč?
Niste prepričani katera tla so primerna za vas?
Stopite v stik z enim od naših strokovnjakov za tla.
Dostava Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času.
Več kot +100 vrst
parketov na zalogi.
Strokovno svetovanje
v našem salonu.
Z vami že več
kot 30 let.
Košarica0
Ni izdelkov v košarici!
Nadaljuj z nakupovanjem
0