Chimiver Adesiver Extra lepilo za vinil, PVC, linolej, gumo, preproge 12 kg

Chimiver Adesiver Extra lepilo za vinil, PVC, linolej, gumo, preproge 12 kg

Univerzalno akrilno lepilo za vinil na vodni osnovi z odlično trajno lepljivostjo za vertikalne profile in prožne obloge, ki se polagajo na vpojne ali polvpojne stene in podlage. Akrilno tiksotropno lepilo za vinil na vodni osnovi, ki ga odlikuje visoka vsebnost suhe snovi, odlična mazljivost in nizka vsebnost vode.

Teža12 kg
Pakiranje

Poraba na m2

Odprti čas

Temperatura pri vgradnji

Pohodnost

Čas sušenja

Čas čakanja

10 – 25 min

Nanos

Na zalogi
48,02  + DDV
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 48,02 

Na zalogi

Tehnične specifikacije

Ikona preberi vec
Teža12 kg
Pakiranje

Poraba na m2

Odprti čas

Temperatura pri vgradnji

Pohodnost

Čas sušenja

Čas čakanja

10 – 25 min

Nanos

DODATNI OPIS

Ikona preberi vec

Univerzalno akrilno lepilo na vodni osnovi z odlično trajno lepljivostjo za vertikalne profile in prožne obloge, ki se polagajo na vpojne ali polvpojne stene in podlage. Akrilno tiksotropno lepilo na vodni osnovi, ki ga odlikuje visoka vsebnost suhe snovi, odlična mazljivost in nizka vsebnost vode.

Posebno za notranje prostore:

  • preproge in iglane tkanine s kakršno koli podlago, če so dimenzijsko stabilne;
  • linolej do 3 mm debeline; vinilna tla, podprta s klobučevino;
  • PVC talne obloge v rolah ali ploščicah;
  • tekstilne talne obloge;
  • poltrdi vinil;
  • gumijaste plošče do 3 mm debeline;
  • PVC talne obloge in obloge;
  • Talne in stenske obloge iz kokosa s hrbtno stranjo iz lateksa;
  • stanovanja iz stiropora in talne obloge iz stiropora.
  • Primerno za vpojne in polvpojne podlage.

VGRADNJA IN NEGA

Ikona preberi vec

PODLAGA suha, čista, brez prahu, ne preveč hrapava.

Vlažnost podlage:

največ 2,0 % pri cementnih podlagah

največ 1,7 % pri podlagah s talnim ogrevanjem največ 0,5 % pri anhidritnih podlagah največ 0,2 % pri anhidritnih podlagah s talnim ogrevanjem

UPORABA

Pred uporabo temeljito premešajte izdelek, da dosežete enakomerno mešanico.

Vgradnja na tla

Priprava podlage

Pomembno je zagotoviti, da ni vlage iz podlage (podstropja brez parne zapore, vlažni zidovi ipd.). Suhe, a lomljive podlage je treba najprej premazati s primerno razredčenimi izdelki PRYMER W, PRYMER SF 1105, PRYMER PUB 77 ali CHIMIGRIP (glejte tehnične podatkovne liste) in nato izravnati z izdelki iz serije RASOCHIM (glejte tehnične podatkovne liste). Cementne podlage z visoko preostalo relativno vlažnostjo je treba premazati z: PRYMER EPOX WETT, PRYMER WB 328 S, PRYMER SF 1105 ali PRYMER PUB 77 (glejte tehnične podatkovne liste), nato obrusiti in izravnati z izdelki iz serije RASOCHIM (glejte tehnične podatkovne liste). Slabo vpojne ali nevpojne podlage je treba vedno izravnati z izdelki iz serije RASOCHIM (glejte tehnične podatkovne liste), po površinski pripravi s CHIMIGRIP kot sredstvom za izboljšanje oprijema (glejte tehnični podatkovni list). Ne polagajte na podlage, ki niso izolirane pred morebitnim dvigom vlage (podstropja brez parne zapore, vlažni zidovi ipd.).

Polaganje na primernih podlagah Lepilo nanesite na podlago z nazobčanim lopaticem in ga dobro vdelajte, da zajame morebitni preostali prah. Počakajte, da se lepilo posuši (vsaj 10 minut) in položite ploščice ali plošče. Po končnem položaju enakomerno pritiskajte po celotni površini s primernimi valji, da zagotovite popoln stik s lepilom in spodbudite popolno odstranitev morebitnih zračnih mehurčkov.

UPORABA NA STENAH

Priprava stene: Površina, na katero bo oblagalo, mora biti vpojna, čista, trdna in brez maščobe, olja, voska itd. Suhe, a lomljive stene in površine je treba najprej premazati s primerno razredčenimi izdelki PRYMER W, PRYMER SF 1105, PRYMER PUB 77 ali CHIMIGRIP (glejte tehnične podatkovne liste).

Polaganje na primerno steno: Lepilo nanesite na steno z ustreznim nazobčanim lopaticem in ga dobro vdelajte, da zajame morebitni preostali prah. Počakajte, da se lepilo posuši (vsaj 10 minut) in položite ploščice ali plošče. Po končnem položaju enakomerno pritiskajte po celotni površini, da zagotovite popoln stik s lepilom in odstranite morebitne zračne mehurčke.

Opombe: Pri ekstremnih temperaturah zaradi sončnega segrevanja, intenzivnega mehanskega stresa s paletnimi viličarji, dvigali ipd. ali vlage od zgoraj (zlasti kadar talne obloge niso zvarjene ali zaprte) uporabite ADESIVER 702 (glejte tehnični podatkovni list). Pred polaganjem vedno odstranite obloge, ki se jih bo lepilo, iz embalaže nekaj ur prej, da se sprostijo napetosti in stabilizirajo.

DOSTAVA

Ikona preberi vec
Za izdelke, ki so na voljo na zalogi, velja fiksna cena poštnine v višini 5,00 €. Za vse ostale izdelke pa je dostava stvar dogovora oz. ponudbe.
Expert advice
Imate vprašanje? Potrebujete pomoč?
Niste prepričani katera tla so primerna za vas?
Stopite v stik z enim od naših strokovnjakov za tla.
Dostava Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času.
Več kot +100 vrst
parketov na zalogi.
Strokovno svetovanje
v našem salonu.
Z vami že več
kot 30 let.
Košarica0
Ni izdelkov v košarici!
Nadaljuj z nakupovanjem
0