Bostik STIX A800 PREMIUM ultra zmogljivo lepilo za vinil, PVC, linolej, gumo

Bostik STIX A800 PREMIUM ultra zmogljivo lepilo za vinil, PVC, linolej, gumo

Akrilno lepilo z zelo nizkimi emisijami VOC, certificirano kot EC1 Plus, A+, LEED in BREEAM. Posebej zasnovano za vinil/LVT (luxury vinyl tile) in gumo, STIX A800 PREMIUM v zelo kratkem času razvije visok oprijemni učinek, njegove mehanske lastnosti pa omogočajo uravnoteženje vseh zahtevnih okoljskih pogojev na gradbiščih. Gre za univerzalno večnamensko lepilo, ki je sposobno lepiti večino mehkih talnih oblog, s katerimi se srečujemo vsakodnevno, pa tudi bolj specializirane ali težke obloge. Uporabljamo ga lahko tudi v športnih objektih, PVC sistemih za tuše, notranjih kotih, lepljenju PVC na obstoječi kompaktni PVC. Primerno tako za tla kot stene.

Idealen za vinil in gumo.

Kratek čas sušenja.

Odličen začetni oprijem.

Pakiranje

, ,

Poraba na m2

Odprti čas

Temperatura pri vgradnji

Pohodnost

Primerno za talno gretje

Čas sušenja

Čas čakanja

PVC: 10-15 min, Guma: 5 min

Čiščenje

Orodja in opremo očistite s toplo vodo takoj po uporabi. Morebitno odvečno lepilo s površine talne obloge odstranite z vlažno krpo.

Na zalogi

Tehnične specifikacije

Ikona preberi vec
Pakiranje

, ,

Poraba na m2

Odprti čas

Temperatura pri vgradnji

Pohodnost

Primerno za talno gretje

Čas sušenja

Čas čakanja

PVC: 10-15 min, Guma: 5 min

Čiščenje

Orodja in opremo očistite s toplo vodo takoj po uporabi. Morebitno odvečno lepilo s površine talne obloge odstranite z vlažno krpo.

DODATNI OPIS

Ikona preberi vec

STIX A800 PREMIUM je akrilno lepilo z zelo nizkimi emisijami VOC, certificirano kot EC1 Plus, A+, LEED in BREEAM. Posebej zasnovano za vinil/LVT (luxury vinyl tile) in gumo, STIX A800 PREMIUM v zelo kratkem času razvije visok oprijemni učinek, njegove mehanske lastnosti pa omogočajo uravnoteženje vseh zahtevnih okoljskih pogojev na gradbiščih. Gre za univerzalno večnamensko lepilo, ki je sposobno lepiti večino mehkih talnih oblog, s katerimi se srečujemo vsakodnevno, pa tudi bolj specializirane ali težke obloge. Uporabljamo ga lahko tudi v športnih objektih, PVC sistemih za tuše, notranjih kotih, lepljenju PVC na obstoječi kompaktni PVC. Primerno tako za tla kot stene.

NAMEN Za vse vrste elastičnih talnih oblog v zasebnih/javno dostopnih ali kolektivnih objektih. Gre za univerzalno večnamensko lepilo, ki je sposobno namestiti večino mehkih talnih oblog, s katerimi se srečujemo vsakodnevno, pa tudi zelo zahtevne.Povezane talne obloge: LVT v trakovih in ploščah Homogena PVC tla Heterogena kompaktna PVC tla Heterogena akustična PVC tla (na peni in VER) PVC na starem kompaktnem PVC-ju (renovacija) Koncepti PVC tal in sten za tuše Gumijaste ploščice in listi do debeline 3,5 mm Akustični gumijasti materiali Linolej v ploščah in trakovih (za svetovanje nas kontaktirajte) Akustični linolej Poliolefini s podlogo brez tkanin Polovitrne ploščice Vse vrste preprog Igločasne preproge z ali brez podlage Naravna vlakna na lateksni podlagi (kokos, sisal, morska trska) Listi za zaščito sten

VGRADNJA IN NEGA

Ikona preberi vec

PRIPRAVA

Podlaga: Prepričajte se, da je podlaga skladna s standardi gradnje. Podlage morajo biti čiste, trdne, suhe (<75% relativna vlažnost) ter brez nesnag, ki bi lahko vplivali na oprijem, na primer prah, maščoba, barva, omet, politura, lepila, ki se topijo v vodi itd.

Za podlage, ki niso dovolj gladke ali zahtevajo povišanje višine, da sprejmejo posebno talno oblogo, ki se lepi nanje, se priporoča nanos primernega izravnalnega materiala in sistema premazov Bostik samorazlivnih izravnalnih mas. Prosimo, da se za nasvet glede specifičnih izdelkov in podlag, posvetujte s tehnično službo (info@hotenjka.si)

Zelo vpojne podlage, kot so odprti teksturni estrihi in vezane plošče, je treba pred nanosom lepila premazati s primernim Bostikovim premazom. Premazovanje zmanjša prekomerno vpijanje lepila v podlago, kar omogoča dobro delovno dobo in močno lepljenje lepila.

Pred nanosom kateregakoli lepila se prepričajte, da je podlaga suha in brez prahu.

Sistemi talnega ogrevanja: Sistemi talnega ogrevanja morajo biti izklopljeni 48 ur pred namestitvijo. Po namestitvi počakajte 7 dni, preden postopoma povečate segrevanje tal.

NANOS

Izberite ustrezno velikost zobatega lopatice in način nanašanja za talno oblogo ter enakomerno nanesite lepilo na podlago, pri čemer držite lopatico pod kotom 60°. Lepilo pustite odprto za ustrezno časovno obdobje.

Da zmanjšate učinek vidnih zarez lepila pod tankimi talnimi oblogami, predhodno navlažite valjček z lepilom in poravnajte naneseno na podlago.

ČAS SUŠENJA

Čas čakanja je treba upoštevati, da se zmanjša nevarnost tvorjenja luž (10-15 minut za PVC in 5 minut za gumo). Za linolej ni čakanja.

Talno oblogo položite, dokler je lepilo še lepljivo in pripravljeno za lepljenje.

Nalepite talno oblogo tako, da s gumijastim kvadrom in/ali valjem iztisnete ujet zrak ter zagotovite dober prenos lepila. Postopek ponovite po 30 minutah, da iztisnete ujet zrak in zagotovite dober stik.

Ne varite spojev, preden lepilo ni imelo dovolj časa, da bi razvilo dober oprijem (približno 24 ur po namestitvi).

DOSTAVA

Ikona preberi vec
Za izdelke, ki so na voljo na zalogi, velja fiksna cena poštnine v višini 5,00 €. Za vse ostale izdelke pa je dostava stvar dogovora oz. ponudbe.
Expert advice
Imate vprašanje? Potrebujete pomoč?
Niste prepričani katera tla so primerna za vas?
Stopite v stik z enim od naših strokovnjakov za tla.
Več kot +100 vrst
parketov na zalogi.
Strokovno svetovanje
v našem salonu.
Z vami že več
kot 30 let.
Košarica0
Ni izdelkov v košarici!
Nadaljuj z nakupovanjem
0