Klasični parket hrast ekstra

Klasični parket hrast ekstra

icon-dimenzionsDimenzija: 300-600x50-70x21mm

Klasični parket hrast.

Videz parketa

Vrsta lesa

Obdelava

Debelina

Klasa

Dimenzija

Spajanje

Po naročilu

Ni na zalogi

  Želim ponudbo tudi za polaganje.
  V kolikor želite, da vam parket položimo je davčna osnova 9,5%.  Talno gretje

  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: infio@hotenjka.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo HOTENJKA LEPILA, BARVE, PARKETI, D. O. O. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

  Tehnične specifikacije

  Ikona preberi vec
  Videz parketa

  Vrsta lesa

  Obdelava

  Debelina

  Klasa

  Dimenzija

  Spajanje

  DODATNI OPIS

  Ikona preberi vec

  Klasični parket so deščice iz masivnega lesa s peresom in utorom, najpogosteje dimenzij 300-500 mm dolžine, 50-70 mm širine in debelini 21mm (opcijsko tudi 14 mm). Klasični parket je na tržišču poznan najdlje, vendar, ga je skoraj v celoti izrinil gotovi parket. Klasični parket je potrebno naknadno brusiti, kitati, oljiti ali lakirati. Nekateri so lahko tudi že predhodno obdelan.
  Montaža klasičnega parketa poteka na dobro očiščeno, ravno in primerno suho podlago.
  Priporočamo lepljenje z uporabo sistema proizvajalcev:
  Chimiver: predpremaz Chimiver prymer PUB 77 ali Chimiver prymer A, lepilo PU Chimiver Adesiver 501 ali silansko lepilo Chimiver Adesiver elastic
  Stufex: predpremaz Stufex PR 92, lepilo Stufex PU PL300
  Priporočamo lakiranje s sistemom proizvajalcev :
  Chimiver: (Vodni laki) Temeljni lak Chimiver Ecostarter ali Chimiver Ecorapid, pokrivni lak Chimiver Ecostar 1K ali Chimiver Ecostar 2K. Na voljo različne stopnje sijaja in vzdržjivosti.
  Chimiver: (Poliuretanski laki) Temeljni lak Chimiver WR306 2K, pokrivni lak Chimiver Durolack 2K. Na voljo različne stopnje sijaja.

  VGRADNJA IN NEGA

  Ikona preberi vec

  Montaža masivnega klasičnega parketa poteka na dobro očiščeno, ravno in primerno suho podlago. Pred vgradnjo klasičnega parketa je potrebna uporaba poliuretanskega predpremaza Stufex PR92 ali Chimiver PUB 77. Klasični parket se lepi z dvokomponentnim poliuretanskim lepilom Stufex PL300 ali Chimiver 501. Položenega pustimo cca 7 dni (ocena mojstra) v mirovanju, da se ustali. Parket je potrebno brusiti, kitati (kant parket tudi večkrat), oljiti ali lakirati.

  Vzdrževanje masivnega klasičnega parketa:

  Pravilna uporaba in vzdrževanje parketa bosta podaljšala življenjsko dobo parketu. Vzdrževanje je predvsem preventivno, saj je poškodbe težje sanirati. Zelo pomembno je vzdrževati primerno vlažnost (50 – 60%) in temperaturo zraka (19 – 21°C) v prostorih.

  Lakiran parket se čisti s sesanjem. Čiščenje s stroji za pomivanje tal je prepovedano, ker le ti tla preveč zmočijo in bo prišlo do nabrekanja parketa in posledično odstopanja oz. fug v parketu. Čiščenje s pomočjo pare se močno odsvetuje. Lakiran parket lahko obrišete z dobro ožeto vlažno krpo. V vodo lahko dodate ustrezno čistilo za lakirane parkete. Priporočamo kvalitetno čistilno sredstvo VELUREX CLEANER STAR podjetja Chimiver, ki vaš parket čisti in hkrati neguje. Za loščenje parketa pa priporočamo VELUREX METAL LACK ALI METAL MAT.

  DOSTAVA

  Ikona preberi vec
  Za izdelke, ki so na voljo na zalogi, velja fiksna cena poštnine v višini 5,00 €. Za vse ostale izdelke pa je dostava stvar dogovora oz. ponudbe.
  Expert advice
  Imate vprašanje? Potrebujete pomoč?
  Niste prepričani katera tla so primerna za vas?
  Stopite v stik z enim od naših strokovnjakov za tla.
  Dostava Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času.
  Več kot +100 vrst
  parketov na zalogi.
  Strokovno svetovanje
  v našem salonu.
  Z vami že več
  kot 30 let.
  Košarica0
  Ni izdelkov v košarici!
  Nadaljuj z nakupovanjem
  0