Gotovi parket hrast Omnis (Befag)

akcija -5%

Gotovi parket hrast Omnis (Befag)

icon-dimenzionsDimenzija: 2200x182/192x14 mm

Trilamelni, lakiran gotovi parket hrast.

Videz parketa

Vrsta lesa

Obdelava

Debelina

Klasa

Dimenzija

Pakiranje

Obrabni sloj

Spajanje

Na zalogi
REDNA CENA: 36,11  + DDV / m34,30  + DDV / m2
Najnižja cena v zadnjih 30 dneh: 34,30 

Na zalogi

Tehnične specifikacije

Ikona preberi vec
Videz parketa

Vrsta lesa

Obdelava

Debelina

Klasa

Dimenzija

Pakiranje

Obrabni sloj

Spajanje

DODATNI OPIS

Ikona preberi vec

Gotovi ali izgotovljen parketi se delijo na dvoslojne in troslojne parkete. Dvoslojni so navadno krajših dimenzij, najbolj pogoste dimenzije so 500mm dolžine, 70mm širine in 9-11mm debeline. Dvoslojni parket (dva sloja) so posamične deske s peresom in utorom in jih je potrebno lepiti. Troslojni parketi (trije sloji) se delijo na trovrstični izgled ali izgled deske. Najbolj pogosta dolžina 1900-2200mm, širina 190mm, debelina 14mm. Troslojni parketi so opremljeni s klik sistemom za lažjo in bolj kvalitetno vgradnjo. Pri vseh gotovih parketih lahko izbirate vrsto obdelav kot je olje, lak, krtačenje,beljenje… Zgornja plast iz masivnega lesa je povprečno debeline 3mm, sestava spodnje je iz smreke, hrasta ali vezane plošče. PRIMEREN ZA TALNO GRETJE!
Montaža gotovega parketa poteka na dobro očiščeno, ravno in primerno suho podlago. Montaža je hitra, brez umazanije in neprijetnih vonjav. Parketi so že finalno obdelani, kar pomeni, da ni brušenja in lakiranja na objektu. Gotovi parketi se skoraj vedno lepijo na ustrezno podlago s primernimi premazi in lepili. Parkete opremljene s sistem klik se lahko položi plavajoče (brez lepila). Priporočamo lepljenje z uporabo sistema proizvajalcev:
Chimiver: predpremaz Chimiver prymer PUB 77 ali Chimiver prymer A, lepilo PU Chimiver Adesiver 501 ali silansko lepilo Chimiver Adesiver elastic
Stufex: predpremaz Stufex PR 92, lepilo Stufex PU PL300

VGRADNJA IN NEGA

Ikona preberi vec

Vgradnjo gotovega parketa lahko opravite sami, čeprav je priporočljivo, da se ta naloga prepusti strokovnjakom, če niste izkušeni s takšnimi deli. Če pa se odločite, da boste sami vgradili gotov parket, sledite tem kratkim navodilom:

Aklimatizacija parketa:

Parket pustite v prostoru, kjer ga boste vgradili, vsaj 48 ur, da se prilagodi vlažnosti in temperaturi prostora. Paketi parketa naj bodo pri tem položeni ločeno, da zagotovite kroženje zraka.

Priprava površine:

Površino, na katero boste vgradili parket, morate dobro pripraviti. Odstranite obstoječo talno oblogo, kot so preproge, linolej ali stare talne deske. Prepričajte se, da je osnovna površina čista, ravna in suha.

Izbira postavitve:

Pred vgradnjo določite smer polaganja glede na svetlobo in situacijo prostora (upasovanje keramike, stopnice    Postavitev načrtujte vnaprej.

Nastavitev prve vrste:

Začnite z vgradnjo prve vrste parketnih plošč. Priporočljivo je, da začnete v kotu prostora in pustite približno 1 cm razmika od stene (uporabite zagozdo). Uporabite vodno tehtnico, da zagotovite ravno vrsto.

Lepljenje ali spajanje na klik:

Glede na vrsto gotovega parketa, ki ga uporabljate, ga boste morda morali lepiti na podlago ali pa ga lahko enostavno spajate s klik sistemom. Sledite proizvajalčevim navodilom glede uporabe lepila ali klik sistema.

Rezanje plošč:

Med polaganjem parketa boste morda morali plošče prilagoditi, da se prilegajo oblikam prostora. Uporabite primerno orodje, kot je krožna žaga ali ročna žaga, za natančno rezanje. Uporabite primerno zaščito.

Zaključna dela:

Ko zaključite z vgradnjo parketa, namestite prehodne profile med različnimi vrstami talnih oblog (npr. vrata ali prehodi v druge sobe) ter namestite zaključne letve in pragove.

Zaščita površine:

Po končani vgradnji zaščitite površino parketa z ustrezno zaščito, da ohranite njeno lepoto in trpežnost. Ob namestitvi pohištva (mize, omare, stoli, ipd) v prostor z novim parketov, naj bodo noge pohištva primerno zaščitene (npr. filc). Pozorni bodite na stole s kolesci, ki ne smejo biti kovinska ali iz trde plastike, temveč gumijastimi.

 

Vzdrževanje gotovih parketov:

Pravilna uporaba in vzdrževanje parketa bosta podaljšala življenjsko dobo parketu. Vzdrževanje je predvsem preventivno, saj je poškodbe težje sanirati. Zelo pomembno je vzdrževati primerno vlažnost (50 – 60%) in temperaturo zraka (19 – 21°C) v prostorih.

 

Lakiran parket
Lakiran parket se čisti s sesanjem. Čiščenje s stroji za pomivanje tal je prepovedano, ker le ti tla preveč zmočijo in bo prišlo do nabrekanja parketa in posledično odstopanja oz. fug v parketu. Čiščenje s pomočjo pare se močno odsvetuje. Lakiran parket lahko obrišete z dobro ožeto vlažno krpo. V vodo lahko dodate ustrezno čistilo za lakirane parkete. Priporočamo kvalitetno čistilno sredstvo VELUREX CLEANER STAR podjetja Chimiver, ki vaš parket čisti in hkrati neguje. Za loščenje parketa pa priporočamo VELUREX METAL LACK ALI METAL MAT.

Oljen parket
Oljen parket se čisti s sesanjem, pometanjem, krpo maslenko. Čiščenje s stroji za pomivanje tal je prepovedano, ker le ti tla preveč zmočijo in bo prišlo do nabrekanja parketa in posledično odstopanja oz. fug v parketu. Čiščenje s pomočjo pare se močno odsvetuje. Oljen parket lahko sicer obrišete z ožeto vlažno krpo. V vodo lahko dodate ustrezno čistilo za oljene parkete. Priporočamo kvalitetno čistilno sredstvo SOFT BALM podjetja Chimiver, ki vaš parket čisti in hkrati neguje.

Pri oljenih parketih priporočamo periodično premazovanje in poliranje (obnova) s primernim sredstvom za zaščito oljenega parketa kot je TALITA PLUS ali CHIMIVER FISSATIVO podjetja Chimiver. V stanovanjih 1-krat letno, v pisarnah 2-3 krat letno, trgovine na 2-3 mesece! Obnova je odvisna od same obrabe parketa. Priporočljivo je, da premazovanje izvaja strokovno usposobljena oseba oziroma se za navodila obrnete na nas.

DOSTAVA

Ikona preberi vec
Za izdelke, ki so na voljo na zalogi, velja fiksna cena poštnine v višini 5,00 €. Za vse ostale izdelke pa je dostava stvar dogovora oz. ponudbe.
Expert advice
Imate vprašanje? Potrebujete pomoč?
Niste prepričani katera tla so primerna za vas?
Stopite v stik z enim od naših strokovnjakov za tla.
Dostava Blago, naročeno na spletni strani vam bomo dostavili v najkrajšem možnem času.
Več kot +100 vrst
parketov na zalogi.
Strokovno svetovanje
v našem salonu.
Z vami že več
kot 30 let.
Košarica0
Ni izdelkov v košarici!
Nadaljuj z nakupovanjem
0