Stirobeton

 • Imate neravna tla in ne veste, kako bi na njih najceneje vgradili estrih?

 • Želite privarčevati na izolacijskemu materialu in pri tem prav nič izgubiti na kvaliteti?

 • Potrebujete mojstra, ki ima rešitev za vsako težavo?

Pokličite nas na 041 744 435 ali nam pišite na tlaki@hotenjka.si in rešili bomo vaše težave.

StirobetonStirobeton se imenuje beton, v katerega se vmeša stiropor, ki služi kot izolacijski material. Stirobeton se uporablja predvsem tam, kjer so neravna tla in da le – teh ni potrebno povsem zravnati, se uporabi mešanica betona, kateri so primešani koščki stiropora. Namreč, če bi želeli na tla položiti stiropor v ploščah, ki bi služil kot izolacijski material, bi bilo potrebno tla najprej povsem zravnati, kar pa je dražji postopek, kot če se uporabi stirobeton.

Stirobeton ima več odličnih lastnosti, in sicer:

zaradi vmešanih koščkov stiropora je sam stirobeton lažji od navadnega betona,
ima izjemno dobro toplotno izolirnost,
hkrati pa na nosilnosti prav nič ne izgubi.
Ko vmešavamo stiropor v beton oziroma ko delamo pravo mešanico za stirobeton, moramo paziti, da nam koščki stiropora, ki so v največ primerih v obliki kroglic, ne izplavajo na površje in da se enakomerno porazdelijo po vsej mešanici betona. To dosežemo tako, da kroglice stiropora pred vmešavanjem v beton namočimo v poseben aditiv, s katerim tem kroglicam damo določeno specifično težo, zaradi katere ne izplavajo na površje in se enakomerno porazdelijo po vsej mešanici za stirobeton.

Ravno zaradi takšnih posebnosti in specifičnosti, ki veljajo za praktično vse postopke pri betoniranju, vam toplo priporočamo, da betoniranje prepustite strokovnjakom, če sami niste vešči tega dela, saj se ob napakah lahko povzroči skorajda nepopravljiva škoda.

Za stirobeton nas pokličite na 041 744 435 ali nam pišite na tlaki@hotenjka.si.

POŠLJITE BREZPLAČNO POVPRAŠEVANJE

Za vse dodatne informacije smo dosegljivi preko
spodnjega obrazca ali naših telefonskih številk na +386 1 365 76 56
Kontaktirajte nas in z veseljem vam bomo svetovali, ter skupaj z vami našli najboljšo rešitev za vas!


  Soglašam, da posredovane osebne podatke hranite in uporabite, da me prek e-naslova ali telefona občasno obveščate o:  Vaše podatke bomo uporabljali izključno za namen, za katerega smo pridobili vašo privolitev. Vaše osebne podatke bomo uporabljali zaupno in jih ne bomo posredovali tretjim osebam. Vašo zasebnost obravnavamo v skladu z določili GDPR in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Od prejemanja sporočil se lahko kadarkoli odjavite tako, da pošljete sporočilo na e-naslov: infio@hotenjka.si z naslovom Odjava. Po obdelavi zahteve za odjavo vam bo HOTENJKA LEPILA, BARVE, PARKETI, D. O. O. prenehal pošiljati vsebine, od katerih ste se odjavili. Podrobnosti o odjavi, obdelavi in varovanju osebnih podatkov si preberite v Pravnih obvestilih.

  Več kot +100 vrst
  parketov na zalogi.
  Strokovno svetovanje
  v našem salonu.
  Z vami že več
  kot 30 let.
  Košarica0
  Ni izdelkov v košarici!
  Nadaljuj z nakupovanjem
  0